Aktualita ze dne 21. 6. 2021

OSZSP ČR
Brožura COVID-19 NEMOC Z POVOLÁNÍ

Vážení členové odborových organizací,

v příloze tohoto mailu Vám zasíláme elektronickou brožoru „COVID-19 NEMOC Z POVOLÁNÍ“. Pokud budete mít zájem nebo potřebu dozvědět se více o Covid-19 jako nemoci z povolání, naleznete v ní spoustu důležitých a praktických informací a odpovědí na Vaše dotazy. V terénu se často setkáváme s tím, že zaměstnanci ani netuší, že nemoc Covid-19 byla uznána (při splnění přesně daných legislativních podmínek) nemocí z povolání, včetně finančího plnění plynoucího z titulu nemoci z povolání.

Pokud je Vám tato problematika příliš vzdálená, nesrozumitelná a raději byste otázky Covid-19 jako nemoci z povolání konzultovali jinou formou (telefonicky, osobně, mailem), přípomínáme, že se můžete kdykoliv obrátit na svazové inspektory bezpečnosti práce, kteří se vašim případným dotazům a problémům z oblasti BOZP budou rádi věnovat. Seznam svazových inspektorů naleznete na webových stránkách OS (níže přikládáme odkaz).

S přáním pohodových dnů a krásných dovolených

Šárka Tikovská

vedoucí EOO