Aktualita ze dne 16. 2. 2021

AZZS ČR zveřejnila statistiku výjezdové činnosti ZZS ČR za rok 2020

V roce 2020 uskutečnily posádky zdravotnických záchranných služeb v ČR 1 115 420 výjezdů při nichž záchranáři ošetřili bezmála 1 000 000 pacientů.

Jak je na tom Praha ?

Dle uvedených statistik je město Praha v celkovém počtu výjezdů na 3. příčce v republice.  Nutno brát v potaz celkový počet výjezdů.  Z této „první trojice “ však máme nejmenší počet výjezdových skupin (uvedeno číslo 41, což ani neodpovídá reálnému číslu počtu RZP výjezdových skupin v Praze).

Pro srovnání Středočeský kraj, který drží prvenství v celkovém  počtu výjezdu za rok 2020 mají výjezdových skupin 84… druhý Moravskoslezský kraj výjezdových skupin 64… Je pochopitelně třeba brát v potaz na jak veliké ploše jednotlivé ZZS zasahují a  co vše se vejde pod číslo celkový počet výjezdů a tak dále. Nemáme v úmyslu ani erudici  pouštět  se do podrobných odborných analýz počtu výjezdů v jednotlivých krajích, ale náhled si udělat můžeme.

tabulky v PDF zde :